Ari Lavu & Wire-Orkesteri on keskisuomalainen, rautaisista ammattilaisista koostuva yhtye, joka luo elävän musiikin tanssi-illan tunnelman reippaalla otteella ja jalan alle menevällä poljennolla, Arin laulaessa suoraan kuulijan sydämeen! Ohjelmisto on monipuolinen eli tanssijoita sekä kuuntelijoita ajatellen mennään tunnelmasta toiseen, illan ensimmäisistä tahdeista aina illan viimeisiin valsseihin. Sulassa sovussa soivat esimerkiksi valssit, humpat, tangot ja lattarit. Esitämme tietenkin ikivihreitä mutta myös omia kappaleitamme. Perinteitä kunnioittaen bändi tuo soitollaan raikkaan tuulahduksen tuttuihinkin kappaleisiin. Avainsanoina ovat poljento, tanssittavuus, soundi ja sovitukset.

Yleisön huomioon ottaminen sekä näkyy että kuuluu esiintyessä, kohdatessa tauoilla että pukeutumisena asiaan kuuluvasti.

Yhtye on perustettu vuonna 2005.

Yhtyeen kokoonpano:
Ari Lavu – solisti
Kimmo Isola – kitarat, sovitukset, äänentoisto
Henkka Palmi – haitari, kiipparit, laulu
Vili Isola – rummut, laulu
Antti Heikkilä – basso, laulu 

Ari – solisti
Ari sai varhaiset musiikilliset pistokset  jo pienenä poikana.  Kaseteilta soivat ajan Finnhitsit Rauli Badding Somerjoesta aina Olavi Virtaan, niin kotona kuin isän mukana rekkareissuilla.

Soittimeksi valikoitui  rummut. Ensimmäiset olivat irto-osista kasatut, Star-merkkiset, joihin Ari hankki osan sieltä, toisen täältä. Niillä sitten paukuteltiin olohuoneessa stereoiden volumen ollessa “10”.  Isä teki ristisanatehtäviä keittiössä ja ilmeisesti “nautti” kolistelusta, koska omaan tahtiin sai touhuta hyvin vapaasti!  Myöhemmin muotoutui erilaisia bändikuvioita ja keikkaakin tehtiin sopivissa määrin, heti kun sellaisille päästiin! Iskelmäpohjalta lähdettiin, jossain kohtaa mentiin  Rock`n Rollin maailmaan, kunnes ympyrä sulkeutui tanssimusiikin pariin. Rummut ovat jääneet ja Ari on siirtynyt pystysolistin hommiin. Sillä tiellä mennään, intoa on yhä ja homma maistuu oman Wire-Orkesterin kanssa keikkaillen!

Kimmo – kitara
Kimmon muusikon ura on alkanut jo 6-vuotiaana. Isä oli haitaristi ja keikkaileva tanssimuusikko, niinpä myös Kimmon ensisoitin oli harmonikka. Pian kuitenkin rummut alkoivat kiinnostamaan haitaria enemmän ja niinpä ensimmäinen keikka hoidettiin 7-vuotiaana rumpujen takaa. Basson soiton opettelu alkoi kolmentoista vuoden iässä ja samoihin aikoihin Kimmo alkoi myös opiskella musiikin teoriaa. Kuudentoista vanhana Kimmo löysi Iron Maidenin ja sähkökitaran, niinpä määrätietoinen kitaran harjoittelu alkoi ja pian kitarasta tuli pääinstrumentti ja on sitä yhä edelleen.

Henkka – Haitari, koskettimet, laulu
Henkan ensikosketus harmonikkaan oli jo 5-vuotiaana, kun isoveljen avustuksella kotoa löytyneestä haitarista otettiin ensisäveliä. Isoveli veti palkeita ja Henkka paineli nappeja. Kotona musiikki on aina ollut isossa roolissa, niinpä myös lauleskelu on alkanut jo hyvin varhain lapsena. Aktiivisesti Henkka on keikkaillut vuodesta 2009 lähtien ja intoa riittää yhä edelleen!

Vili – Rummut ja laulu
Vilin musiikillinen lahjakkuus huomattiin jo 3-vuotiaana hänen ollessa papan harmonikkakoulussa oppilaana. 5-vuotiaana Vili toivoi rumpuja joulupukilta ja ne saatuaan harmonikan soitto väheni ja rummut tulivat jäädäkseen. Myös ensimmäinen keikka tehtiin 5-vuotiaana rumpalin alkuna. Tällä hetkellä Vili opiskelee konservatoriossa ammattimuusikoksi ja keikkailee Wire-orkesterissa laulavana rumpalina.

Antti – Basso ja laulu
Antin musiikillinen ura alkoi 10-vuotiaana, kun kotoa löytyneet vanhat sähköurut alkoivat kovasti kutkuttaa. Välittömästi alkoi teoria- ja sointuoppaiden kahlaus ja vuotta myöhemmin oltiin jo pianotunneilla. Kitaransoitto tuli kuvioihin samoihin aikoihin. Sattumien seurauksena pääinstrumentiksi valikoitui lopulta sähköbasso.

Soittohommat jäivät parikymppisenä lähes kymmeneksi vuodeksi, mutta sitten alkoi vanha suola janottaa. Takaisin keikoille ja 30-vuotiaana muusikon tutkintoa tekemään. Siitä lähtien ovat muusikon työt olleet enimmäkseen päätoimisia.

Scroll to top